Ya’Acov Darling Khan cikke nyomán

A Movement Medicine célja, hogy felébressze a bennünk a táncost. Kicsit ijesztően hangzik – ugye? Pedig csak egy szó: táncos. Ez egy metafora, a testünket éltető, újrateremtő élet-intelligencia megfelelője. Ez az, amitől dobog a szív és termelődnek a sejtek és tágul a tüdő. Ez az intelligencia mozgás. Ez az intelligencia eleve kapcsolatra épít, éber és figyelmes. A mi döntésünk, hogy leválva róla a szétszórtságot választjuk vagy a fókuszált figyelmet.
A “Stealing Fire” szerzői mondják: A nem hétköznapi tudatállapotokban érkező információ anniyra újszerűnek és intenzívnek hathat, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni, valamely külső forrásból származik. Azonban, ha alaposan szemügyre vesszük, hogy mi zajlik ilyenkor az agyban, akkor azt találjuk, hogy a természet feletti tapasztalatok inkább csak a természetesen túliak: kívül esnek a szokásos tapasztaltaink körén, de nem a képességeinkén.
Legyünk egyértelműek. A nem hétköznapi tudatállapot vagy az eksztázik különböző formái emberi szükségletek. És az emberi faj bámulatos találkékonyságot mutat ezek kiváltásának formáiban, még ha nem is mind egészségeseket, kifejezetten nem. De ez nem változtat azon, hogy amikor rágyújtunk, vagy ellenőrizzük az állapotfrissítéseket a Facebookon, vagy bevetjük a saját személyes éberség-eszközeink valamelyikét, akkor mindannyiszor arra a kapcsolódásra vágyunk, amely a tudatállapotváltozás velejárója.
A Movement Medicine azoknak a módszerek, struktúráknak, gyakorlatoknak és elméleteknek a szintéziseise, amelyeket mi a leghasznosabbnak találtunk ezen módosult tudatállapotok elérésében, amik tehát megbízható módon felidézik bennünk az emlékét annak, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk és mi az, ami számít.
Miért mondjuk, hogy a Movement Medicine a jelen idők orvossága? Nos, gyakoroljuk az összeszedettséget. Gyakoroljuk a belső valóság érzékelését (interocepció). Gyakroljuk azt, hogy visszaadjuk a test feletti irányítást annak az intelligenciának, amely már eleve mozgásban van és eleve kapcsolódik. És végül olyan módszerekkel és témákkal dolgozunk, amelyek hozzáférést adnak a saját erőnkhöz, hogy képesek legyünk messzebbről szemlélni a saját életünket és kreatív megoldásokat találni az egyéni és közösségi kihívásokra.
És ehhez nem kell hinned semmiben. Elég, ha….Hogy mi az elég és mi kell az ébredéshez, arról legközelebb.
See the entire article in English here: http://inboxx.e-mailstrategies.com/…