WS 2016

ELEMI ERŐK

budapest last

Bevezetés a Movement Medicine világába

Mi a Movement Medicine? Röviden: az éberség és tudatosság útja. Eszköze a szabad önkifejezés és a felszabadult tánc.

A műhely során az MM alapköveivel ismerkedünk. Táncolunk majd az elemekkel: tűzzel, vízzel, földdel, levegővel, vagyis a bennünk és körülöttünk mozgó, minket mozgató erőkkel. A rituálé vagy ceremónia során a résztvevők közös figyelméből szövődik az a burok, amely biztonságos keretet ad a transzformációnak. Ez az a folyamat, amely csak közösségben és csak a közösség által tud megvalósulni. Az együttes tánc teremti az erejét, hatása bejósolhatatlan, ahogy azt sem lehet megmondani, hogy végül kiben megy majd végbe a gyógyulás. De megtörténik.

Visszatekintve:

Megtörtént. A műhelyen volt játék és volt fohász, volt zene és volt csönd és ott volt a résztvevők elmélyült, precíz figyelme, a valódi odaszánás, a nyers őszinteség. Mindenki úgy táncolt, mintha az élete múlott volna rajta. És mind megmenekültünk.
Megtettük tehát az első lépéseket az MM-ösvényén, megindultunk a szív gyógyulása, a jobb földeltség, az erős és támogató közösség és a gáttalan alkotóerő felé. Egyes álmaink szárnyra keltek, mások elhamvadtak, de gyökereik mindenképp mélyebbre vájtak a hétköznapok talajába. Mert a tánc nem menekülés, nem elfordulás a valóságtól, hanem annak maradéktalan, örömteli és felszabadító befogadása.